- 13.11.2021 - 23.10.2022
Ο άντρας που...
«Τι βλέπουμε όταν κοιτάζουμε το πρόσωπο του συντρόφου μας; Του ανθρώπου που έχουμε επιλέξει να μοιραστούμε τη ζωή μας; Βλέπουμε τον άλλο, τις ανάγκες του, τις επιθυμίες του, την αγάπη του ίσως; Ή βλέπουμε τον ίδιο τον εαυτό μας»;
Η νουβέλα "Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου" ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι σε πανελλήνια πρεμιέρα από το The Garage, με την εκπληκτική ερμηνεία του Αντώνη Παλιεράκη.
Ένας άντρας πείθεται ολοένα και περισσότερο, από μικρές ενδείξειςπου στο μυαλό του μετατρέπονται σε ισχυρές αποδείξεις, ότι ένας άλλος άντρας έχει κερδίσει την καρδιά και το μυαλό της γυναίκας του. Οι υποψίες του θα εξελιχθούν σε έμμονη ιδέα που θα οδηγήσει τη σχέση στα όρια.
Ο δρόμος για την κόλαση των αντρών είναι στρωμένος με λογικές σκέψεις. Ένα χρονικό ζήλιας και απώλειας. Μια ιστορία για το πως η υποψία μπορεί να σε μεταμορφώσει σε έναν ξένο.
Συντελεστές
0000
Σκηνοθεσία: Ελένη Δάγκα
Ερμηνεύει ο Αντώνης Παλιεράκης
Κείμενο: Κώστας Κατσουλάρης
Θεατρική Διασκευή: Ελένη Δάγκα
Επιμέλεια σκηνικών: Γιώργος Ξενικάκης
Σύμβουλος ενδυματολογίας: Μαριάννα Τζιράκη
Μουσική: Πρόδρομος Καραδελόγλου
Φωτογραφίες Μιχαέλα Τζιράκη
Video: Γιάννης Ανδρίτσιος
Γραμματειακή υποστήριξη: Κατερίνα Σαλτερή
Ειδικές ευχαριστίες: Μαρία Ιωαννίδου
Κριτικές νουβέλας
«Ο Κατσουλάρης αντιμετωπίζει τον ήρωά του μ' έναν αδιόρατο σαρκασμό, ο οποίος, καθώς άνδρας μιλάει εδώ για μια τυπικά ανδρική αδυναμία, μπορεί να θεωρηθεί και αυτοσαρκασμός, εξίσου τυπικός για το πάλαι ποτέ ισχυρό φύλο» (Δημοσθένης Κούρτοβικ, Τα Νέα)
«Ο συγγραφέας κατορθώνει να σκιαγραφήσει στα περιθώρια μιας ανδροκρατικής ιστορίας δυο χαρακτηριστικές γυναικείες μορφές. [...] Τελικά, στις νουβέλες και στα σύντομα μυθιστορήματα, οι νεότεροι συγγραφείς σημειώνουν ανέλπιστες επιδόσεις» (Μάρη Θεοδοσοπούλου, Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας)
«Φιλοτεχνώντας ένα πειστικό κλίμα απροσδιοριστίας και ρευστότητας [...] κατορθώνει να φτιάξει ένα βιβλίο με γοργούς ρυθμούς και ζωηρά πρόσωπα, που ζουν ένα χαμηλόφωνο, καθημερινό δράμα, κατορθώνοντας να μας αγγίξουν χάρη στον βουβό και σχεδόν αναπόδεικτο παραλογισμό τους» (Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)
«Θαύμασα τον μύθο του έργου, τη νέα ματιά στο αιώνιο θέμα της απιστίας και ιδίως τη στερεότητα της γραφής του συγγραφέα» (Μάνος Ελευθερίου, Lifo)
«Katsoularis deftly orchestrates a surprise denouement to this frothy, funny and clever novella» (Vivienne Nilan, Athens Plus)
«Η νουβέλα του 42χρονου Κώστα Κατσουλάρη είναι ένα ώριμο πεζογραφικό έργο» (Ελισάβετ Κοτζιά, Καθημερινή)